Vandaag ga ik de Winckelmans samples uitpakken die gisteren zijn afgeleverd. Dus zoek je Winckelmans tegels? Bij de Patroonfabriek kan je alle kleuren en veel vormen zien en voelen.

In de fabriek worden al sinds 1894 deze dubbel hard gebakken door en door gekleurde tegels gemaakt. Ze zijn niet kapot te krijgen en kunnen overal worden toegepast. Op de wand, op de vloer of in het zwembad. Ze zijn vorst bestendig, dus ze kunnen zelfs buiten worden toegepast. Maar ondanks het feit dat deze degelijke tegels nog steeds op dezelfde manier worden geproduceerd, wordt er binnen het bedrijf ook gewerkt aan het up t date houden van de productlijn. Soms door het toevoegen van nieuwe producten, soms door uitbreiden van de collectie met nieuwe kleuren. Tussen de nieuwe samples zitten dan ook twee nieuwe kleuren. Een groentint: Vert Australian en een grijstint: Ardoise.

We kennen de tegeltjes allemaal wel uit oude schoolgebouwen en openbare ruimtes. Maar door de veelheid aan vormen en maten is er van alles mogelijk. Een klassieke patroonvloer, een design badkamer, maar ook zelf ontworpen vormen of voorstellingen. Ik ben nog steeds trots op een project dat ik in 2014 heb ontworpen met Winckelmans tegels.

Tegels op de website

Er staan al wat tegels en dessins van Winckelmans op mijn algemene tegelpagina, waar je ook de rest van mijn assortiment vindt. Maar er is ook een aparte Winckelmans pagina. Daar kan je meer lezen en zien over deze oer degelijke tegels. De komende weken zullen er steeds meer kleuren, vormen en dessins bijkomen, dus houd de website in de gaten of schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief.

Komende week ga ik de samples een mooie plek in de showroom geven. Er komt ook nog een paneel in de showroom. Zodra dat klaar is laat ik dat hier weten.