De Patroonfabriek het verhaal achter de tegels

het gezicht

Ik ben Caroline Tintel, interieurarchitect met liefde voor design, kleur en patronen. De Patroonfabriek is ooit opgericht door architect Age Fluitman vanuit zijn passie voor Portugese cementtegels. Sinds 2016 ben ik de trotse eigenaar van de Patroonfabriek.

 

de showroom

Het assortiment van de Patroonfabriek bestaat uit exclusieve en veelal ambachtelijke producten. Naast Portugese cementtegels is er een breed aanbod van andere handgemaakte en unieke tegelproducten, zoals Zelliges, Terracotta vloertegels en kleinformaat wandtegels. Gaande weg breid ik mij assortiment uit met exclusieve machinaal vervaardigde tegels, die het assortiment mooi aanvullen.

Omdat je tegels in al hun varianten, kleuren en afwerkingen moet voelen en zien heb ik er bewust voor gekozen om een showroom in te richten en ze niet via een webwinkel te verkopen. In de showroom ervaar je de producten en krijg je advies over hun eigenschappen.

In mei 2019 begint de verbouwing van ‘het boogje’ naast de showroom. Om uit te kunnen breiden zal daar op de bovenverdieping een aparte kantoorruimte komen en wordt het showroom oppervlak meer dan verdubbeld. De verkoop gaat gewoon door en hopelijk is eind 2019 alles klaar. Mijn doel is om binnen enkele jaren uit te groeien tot dé specialist in en leverancier van ambachtelijke en luxe tegels in de Regio Rijnmond.

 

 

het assortiment

Naast patroontegels en Portugese cementtegels lever ik nog veel meer ambachtelijke exclusieve tegel producten, zoals Marokkaanse zelliges, bejmats, geglazuurde patroontegels  en handbeschilderde tegels. Ook voor unica en restauratie projecten kan je bij mij terecht.

Ik ben doorlopend op zoek naar producenten en producten. Daardoor staan er soms wekelijks nieuwe tegels op de website. Het assortiment bestaat o.a. uit de volgende merken: Ariostea, Bisazza, Caesar, Carodeco, de Tegel bv, Doremail, Ecostone, Grazia, Inax, Kaza, Mutina, Ornamenta, Osmunda, PIP, Refin, Sicis, Vidrepur, Winckelmans

Je kan  in de showroom alle mooie nieuwe producten ervaren. Ik hoop je daar snel te mogen begroeten.