De algemene voorwaarden van de Patroonfabriek zijn in duidelijke taal geschreven. Lees ze goed door. Het is belangrijk dat je weet waar je aan toe bent en wat wel en niet kan. Er zijn geen kleine lettertjes.

ALGEMENE VOORWAARDEN van patroonfabriek

OFFERTES

De offertes van Patroonfabriek zijn 2 maanden geldig, tenzij anders aangegeven.

TRANSPORTKOSTEN

De transportkosten zijn niet inbegrepen in de m2 prijs van de tegels en per fabrikant en hoeveelheid verschillend.

SCHADE

Patroonfabriek is niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen van de tegels of andere producten tijdens het transport. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de levering goed te controleren bij ontvangst en eventuele schade deze direct te melden bij de transporteur. Schade die is ontstaan door verkeerd opslaan van de tegels, bijvoorbeeld in een te natte omgeving, of verkeerde behandeling, is niet te verhalen op de Patroonfabriek.

LEVERTIJD

De levertijden verschillen per fabrikant. Patroonfabriek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlate leveringen.

KLEURAFWIJKINGEN EN KWALITEIT

De werkelijke kleuren van de alle tegels zullen altijd afwijken van de kleuren van de showroom samples of op uw beeldscherm. Tussen verschillende batches van alle soorten tegels kunnen kleine onderlinge kleur- maat- en afwerkingsverschillen optreden. Dus ook tussen de tegels in de showroom en de geleverde tegels. Het is van belang de tegels na ontvangst te controleren op batch nummers. Verschillende batches moeten op verschillende wand- of vloervlakken worden geplaatst. Tegels uit twee batches op één vlak plaatsen is voor eigen risico. Voor het plaatsen dienen de tegels gecontroleerd te worden op onderlinge kleur-, maat- en kwaliteitsverschillen en productie fouten.  Eventuele verschillen en/of fouten moeten binnen 24 u gemeld worden. Klachten op tegels die zichtbare gebreken of verschillen vertonen en toch geplaatst worden, worden niet in behandeling genomen.

HOEVEELHEDEN

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om de juiste hoeveelheden te bestellen en te controleren of deze hoeveelheid voldoende is voor de ruimte waar de tegels toegepast gaan worden. Patroonfabriek adviseert over extra tegels in verband met snijverlies, maar kan niet aansprakelijk worden gesteld voor teveel of te weinig bestelde tegels als het aantal geleverde tegels overeenkomt met het aantal dat in de offerte/factuur staat. Overleg altijd met de tegelzetter, aannemer of architect of het te bestellen aantal juist is.

PLAATSEN EN ONDERHOUD

Patroonfabriek kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het verkeerd plaatsen of onderhouden van de tegels. Ter informatie levert de Patroonfabriek leg-, onderhouds- en productvoorschriften, maar het is de verantwoordelijkheid van de tegelzetter om de tegels deugdelijk te installeren en te wijzen op het juiste gebruik en onderhoud. Het is aan te bevelen om een professionele en gecertificeerde tegelzetter in te schakelen. De plaatsings- en onderhoudsmiddelen zijn niet bij de prijs van de tegels inbegrepen.

EIGEN KLEUREN COMBINATIES EN SPECIALE BESTELLINGEN

Indien er tegels worden besteld in een eigen kleurencombinatie, of anderszins speciaal voor de klant, dan is de klant ten allen tijden verplicht de tegels af te nemen.

RETOUREN

Er worden geen tegels retour genomen.

BESTELLING EN BETALING

Bestellingen worden geplaatst nadat de factuur is voldaan. Bestellingen voor producten buiten voorraad, eigen kleurencombinaties, speciale producties of op afroep worden geplaatst na een aanbetaling van minimaal 50%.